Районният прокурор на Пловдив, възложи на МВР да извършат проверка на Домове за настаняване на възрастни и деца с увреждания. Проверката ще се извърши на територията на 13 общини в Пловдивска област.

Припомняме, че само преди няколко дни, бе постъпил сигнал за лошо отношение в център за настаняване от семеен тип на хора с деменция в Пловдив. Нова телевизия показа близки на настанени болни, които свидетелстват за синини по тялото на своите родители, за това, че ги заключват.

Дават на прокуратурата дом за възрастни с деменция в Пловдив

Дават на прокуратурата дом за възрастни с деменция в Пловдив

Заради лошо отношение на персонала

Служител в центъра, който е направил видеозаписи, пожела да остане анонимен. На тях  се чува грубото отношение към болните, включително и закани към тях.

Проверката е на територията на общините - Пловдив, Първомай, Родопи, Марица, Хисар, Съединение, Стамболийски, Раковски, Перущица, Куклен, Кричим, Калояново и Брезово.

Указано е след приключването й да бъде предоставена обобщена справка за всеки един от социални домове, като при установяване на данни за извършено престъпление от общ характер, прокуратурата ще вземе отношение.