Допълнителни мерки за осигуряване на безопасността на движението по натоварените пътни артерии по посока към Южното Черноморие в Сливенска област от 7 до 9 август обявиха в съобщение до медиите днес от ОД на МВР.

За тази цел са ангажирани 81 полицейски служители с 14 автомобила и с два мотоциклета, съобщи БНР.

От днес на територията на Районното управление на МВР в Сливен и Нова Загора са организирани общо девет екипа за осигуряване на нормалния трафик по точно определени отсечки.

На 8 и 9 юли на територията на РУМВР-Сливен пътният трафик ще се контролира от 9 автомобилни поста и от двама служители с мотоциклети, които ще обхождат маршрута. Специализиран автопатрулен екип ще следи трафика на пътен възел "Петолъчката".

Моторизираните полицейски служители ще оказват съдействие при възникването на по-леки пътни инциденти за недопускане на задръствания. Екипи на Центъра за спешна медицинска помощ и на "Гражданска защита" ще дежурят на паркинга "Бялата чешма".

На територията на РУМВР-Нова Загора ще действат пет полицейски екипи, които ще осигуряват нормалния пътен трафик по главния път "II-66" от от "Карановски разклон" до с. Съдиево.

От МВР призовават всички участници в движението стриктно да спазват разпоредбите на Закона за движение по пътищата и на контролните органи, за да се намали риска от възникване на катастрофи през почивните дни.