Президентът Румен Радев подкрепи предложението от Световната здравна организация да предложат анализ на здравния ни модел. Това стана ясно след срещата му Генералния директор на СЗО д-р Тедрос Гебрейесус, по време на която основно бяха обсъдени ходът на здравната реформа, здравословният начин на живот като приоритет на държавата и сътрудничеството.

Държавният глава призна, че и пациенти, и лекари не са доволни от промените в здравеопазването до сега.

Снимка 343334

Източник: Президентство

Това съобщиха от пресцентъра на Президентството. 

България е в процес на въвеждане на електронна здравна карта, необходимо е страната ни да развие високи стандарти, конкурентни не само в европейски, но и в световен мащаб, подчерта още Радев.

Сред основните приоритети на българското европредседателство е темата за здравословното хранене при децата, припомни на срещата Радев.

СЗО подкрепя здравната реформа у нас

СЗО подкрепя здравната реформа у нас

Акцент ще бъде и преодоляване на морбили и отказа на родители да поставят ваксини на децата си

Президентът изрази интереса на страната ни към работата на комисията към СЗО, която ще търси решения, необходими за ускоряването на резултатите от борбата с хронични болести като сърдечно-съдовите, онкологичните болести и диабета. 

Припомняме, че Гебрейесус по-рано днес се срещна със здравния министър Кирил Ананиев. Двамата коментираха хода на здравната реформа у нас. 

Гостът увери в подкрепата на Организацията.