Здравният министър на обиколка из аптеките има ли антибиотици. Оказва се, че има лекарства. В София във всички аптеки има антибиотици и лекарства за бременни, които бяха изчезнали заради презапасяване. В страната има места без лекарства, но до утре ще са налични и там. Това стана ясно от извънреден брифинг на здравния министър Костадин Ангелов.

Лекарства, които се изкупуват от аптеките не лекуват коронавирус. Те са за превенция. Министърът съветва хората да не се самолекуват. Моля хората да не се презапасяват, това е абсолютно ненужно, категоричен бе Ангелов.

Прокуратурата проверява някои фирми за реекспорт на медикаменти. Идеята на зеления коридор е са се постигне максимален здравен ефект. Хората са дисциплинирани и спазват зеления коридор.

ВАП праща Ангелов да провери дали има недостиг на лекарства в аптеките

ВАП праща Ангелов да провери дали има недостиг на лекарства в аптеките

Следва да се установи дали има засилен износ на лекарства в чужбина

Костадин Ангелов се е запознал със ситуацията в Александровска болница. За трансплантираните ще бъде напълно безопасно на новото място, където е преместена клиниката по нефрология, по думите му.

Припомняме, че по-рано Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на здравеопазването да провери за наличието на недостиг на медикаменти в болниците и аптеките в страната.

Причината за проверката е, че във ВАП е образувана преписка по информация в медиите, в която се твърди, че в аптеките има сериозен недостиг на определени лекарства.

Припомняме, че на 11 ноември, здравният министър заяви, че българските граждани, водени от нерационални решения и от страх, изкупуват масово лекарствата, които са на пазара с твърденията, че лекуват коронавирус.