Жители на столичния район "Студентски" излязоха на протест срещу мръсотията в квартала, съобщи БНР. Над 400 души са се присъединили към подписка, в която искат чиста среда.Протестиращите днес се събраха пред сградата на Националната спортна академия и обясниха какъв е основният проблем.

Протестиращите споделят, че проблемът идва от интензивното строителство. Те обясняват, че не се почиства строителната техника, която влиза и излиза от обектите.

"Това, което се случва в момента, е, че или строителната техника не се почиства и излиза с буци кал, които се сипят навсякъде - по тротоари, по улици е кошмарно мизерно и мръсно, или бутафорно камионите се измиват, след което отново минават през кал и на практика цялото упражнение се обезсмисля, а и хабим една вод", разказва един от протестиращите.

Жителите на района искат всички отговорни институции, собственици на имоти - държавни, общински, просто да влязат във владение и да започнат да ги управляват, а не по думите им постоянно да си прехвърлят отговорността.

7105 гласа разпределиха 1 млн.лв. в бюджета на "София избира Зеленото"

7105 гласа разпределиха 1 млн.лв. в бюджета на "София избира Зеленото"

Печелившият проект е "Повече колела днес, по-чист въздух утре"