Представители на туристическия бранш и жители на Приморско излязоха на протест заради лошото състояние на вътрешния път Приморско - Китен, съобщи БНР.

Акцията започна с присъствие на мостовото съоръжение, което е най пряката връзка с ММЦ и Китен.

Жители на Приморско и местният бизнес изразяват недоволството си от инфраструктурата в участъка, асфалтът е компрометиран, мостът не е ремонтиран повече от 20 години, а осветлението по него е оскъдно, заявиха те и поясниха.

Преди дни катастрофа е затворила централният път Приморско-Китен и целият трафик се е наложило да бъде пренасочен от тук. По време на туристическия сезон отсечката е натоварена денонощно. Настояват за спешен ремонт.

В Приморско протестират с "любовно" писмо до АПИ

В Приморско протестират с "любовно" писмо до АПИ

Гражданите протестират заради лошото състояние на пътя от Созопол към Южното Черноморие

От община Приморско заявиха, че не са спирали частичните и неотложни ремонти на асфалтовите настилки, тротоарите и осветлението, но за основния ремонт на трасето е необходима и подмяната на ВиК инфраструктурата и мостовото съоръжение, а мащабите на проекта не са по силите им, затова се търси външно финансиране по различни програми.

На пътния участък има още един критичен момент, това е мостът над Дяволска река. Мостът има нужда от поддръжка, но за огромно съжаление и той е оставен на произвола на съдбата".