Инициативният комитет, работещ за подобряване условията за пътуване по пътя София - Перник отново са разярени поради състоянието на инфраструктурата в участъка Княжево - Владая. От комитата са изпратили сигнал до председателя на УС на АПИ Инж. Г. Терзиев и до председателя на ДАБДП г-жа Малина Крумова. В писмото, което е подписано от председателя инж. Васил Николов информират, че са получили множество сигнали от граждани, вследствие на които са извършили наблюдение на състоянието на пътната маркировка в участъка от Княжево до с. Владая.

Констатирани са крайно незадоволително състояние, както на вертикалната маркировка с множество знаци, изцяло или частично закрити от клони на дървета, така и почти незабележима хоризонтална маркировка, особено в участъка на Владайското дефиле. От инициативния комитет са получили информация, че маркировката е била временно поставена с нетрайна боя и ще бъде подновена с трайна релефна маркировка при реализацията на проекта за реверсивната организация на движението по пътя Княжево-Драгичево.

Варненци се разтревожиха от поголовна санитарна сеч на дървета

Варненци се разтревожиха от поголовна санитарна сеч на дървета

Местните са шокирани от вида на дърветата

При направения оглед са установили и друг крайно обезпокоителен факт, че липсва част от мантинелата. От ИК разчитат и на намесата на АПИ и Държавна агенция за безопасност на движението по пътищата, както и на всички други държавни неправителствени организации, които проявяват загриженост към безопасността на движението.