Без Лионел Меси в състава си отборът на Барселона спечели трета поредна победа в група "В" на Шампионска лига, стигайки до успеха с 2:0 над Интер.

Попаденията в мача реализираха миналият и през "нерадзурите" за няколко месеца Рафиня Алкантара и Жорди Алба.

Барселона - Интер 2:0, каталунците удвояват аванса си!
на живо

Барселона - Интер 2:0, каталунците удвояват аванса си!

Каталунците излизат без контузения Лионел Меси

Въпреки отсъствието на мегазвездата на домакините, хората на Ернесто Валверде направиха добър мач, най-вече през първото полувреме, когато доминираха почти изцяло над своя съперник.

В първите минути гостите се опитаха да създадат напрежение пред вратата на Тер Стеген след две остри центрирания на Иван Перишич от фланга, но и двата случая без желания краен резултат.

Постепенно играчите на "блаугранас" овлядаха инициативата и пренесоха събитията в половината на съперника, но Серджи Роберто и Рафиня Алкантара пропуснаха да се разпишат от добри ситуации.

Снимка 385440

Източник: GettyImages

След малко повече от 18 минути игра Ленгле също бе близо до гола, но Ханданович се намеси решително и не позволи топката да влезе във вратата му.

Голът дойде в 32-ата минута!

Поредна добре организирана атака завърши с отлично центриране на Луис Суарес към Рафиня, който от въздуха засече фронтално топката в мрежата - 1:0!

Двата отбора се оттеглиха на почивка при този резултат, а първите минути на второто полувреме бяха за гостите от Интер.

В игра се появи Политано, който в 50-ата минута опита прострелно центриране, което изненада Тер Стеген, но вратарят се намеси и изби топката, която отиваше в долния ляв ъгъл на вратата му.

Снимка 385442

Източник: GettyImages

Малко по-късно нов удар на Политано от точката на дузпата мина над гредата, след което каталунците успяха да отбият натиска на хората на Лучано Спалети и отново да установят траен контрол върху топката.

Луис Суарес можеше да вкара за 2:0, след като направи чудесен пробив по левия фланг, но ударът му по диагонал бе отразен от Ханданович.

Четвърт час преди края на мача домакините организираха чудесна контраатака, подхваната по майсторски начин от бразилеца Артур и завършила с удар в гредата на Коутиньо от наказателното поле.

Интригата приключи в 84-ата минута!

Снимка 385467

Източник: GettyImages

Иван Ракитич изведе Жорди Алба отляво в наказателното поле, за да може защитникът с хубав удар в далечния ъгъл да вкара за 2:0, оформяйки победата на Барселона! 

В края на мача Луис Суарес можеше да покачи на 3:0, но силен удар на уругваеца отново бе спасен от Ханданович. 

"Нерадзурите" отговориха с една единствена атака в заключителните минути, при която Весино стреля от дистанция, но Тер Стеген нямаше проблем да улови топката.

Снимка 385450

Източник: GettyImages