Отборите на Челси и Рома не се победиха в голямото дерби от група "С" на Шампионската лига. Публиката на "Стамфорд Бридж" стана свидетел на страхотно голово шоу, завършило при резултат 3:3. По този начин двата тима стабилизираха позициите си на първите две места в групата, което не е никак добра новина за другия голям гранд в таблицата - Атлетико (Мадрид). Припомняме, че по-рано днес хората на Чоло Симеоне се изложиха срещу азерите от Карабах.

Атлетико (Мадрид) се изложи срещу Карабах

Атлетико (Мадрид) с жестока издънка в Азербайджан

Селекцията на Чоло Симеоне стигна само до 0:0 срещу Карабах

Какво се случи днес в Лондон? Челси започна в обичайния си по-прагматичен стил, но въпреки това поведе с 2:0 след попадения на Давид Луис и Еден Азар. Случващото се обаче далеч не сломи гостите от Италия, които стигнаха до знаменит пълен обрат с голове на Александър Коларов и Един Джеко (2:2).

Крайното 3:3 все пак бе оформено от звездата на домакините Еден Азар, който малко странно за своите качества, се разписа с глава в 74-ата минута. До края двата тима имаха своите шансове за постигане и на пълния успех, но с пропуски се отличиха Джеко и Рюдигер.

Снимка 318655

Източник: GettyImages

Така Челси остава лидер в групата със 7 точки. Рома е на втората позиция с два пункта по-малко. Атлетико (Мадрид) е чак на третото място с 2 точици, а последен очаквано е Карабах.

Гостите от Италия сюрпризираха своя съперник с доста агресивна игра в началните минути. "Джалоросите" се настаниха безцеремонно в наказателното поле на Челси, ала съществена опасност пред Куртоа така и не се случи. Е, ако не броим един разочароващ изстрел с глава на централния бранител Федерико Фацио.

Шампионите на Англия обаче имаха свой план за развитието на двубоя и още в 5-ата минута той можеше да даде необходимия резултат. "Сините" преляха бързо от фаза защита в атака и след бърза комбинация между Азар и Мората, последният получи възможност да шутира. Ударът му обаче беше слаб и попадна в прегръдката на Алисон.

Челси - Рома 3:3 (Развой на срещата по минути)
на живо

Челси - Рома 3:3 (Развой на срещата по минути)

Страхотен двубой в английската столица

Моментално събитията на терена се пренесоха пред другата врата, където в епицентъра на събитията попадна Диего Пероти. Аржентинецът блесна с фамозен индивидуален пробив, който завърши с удар малко над горната греда на безпомощния Куртоа.

Динамичното начало на срещата логично доведе и до гол в една от двете врати. Късметът се усмихна на домакините, които имаха възможността поведат в резултата. Давид Луис опита извеждащ пас към Мората, но опитът му бе блокиран от Жуан Жезус. За радост на играча с №30, коженото кълбо отново се върна при него, след което той отправи много техничен изстрел, озовал се неспасяемо в левия ъгъл на Алисон.

Снимка 318652

Източник: GettyImages

Челси беше близо до удвояването на своята преднина в 20-ата минута, когато грешка на съперника позволи на Азар да напредне бързо с топка в крака. Последва него диагонален изстрел, който премина на сантиметри от страничната греда на Рома.

Рома дочака своя момент и след половин час футбол нямаше да бъде незаслужено, ако резултатът вече бе 1:1. Капитанът на гостите Раджа Наинголан избяга от персоналния си пазач Маркос Алонсо и се озова на стрелкова позиция. Нинджата избра да шутира в близкия ъгъл, но с фамозно спасяване блесна сънародникът му Куртоа.

Снимка 318653

Източник: GettyImages

Рома обаче продължи да си играе с огъня и при поредната си грешка в изнасянето на топката, Челси съумя да накаже "вълците" с втори гол. Мората и Азар отново хванаха отбраната на съперника по "бели гащи" и не остана нищо друго за първия освен да отправи опасен изстрел. Топката се отклони в крака на вражески бранител и така малко изненадващо стигна до дебнещия Азар, за който беше истинско удоволствие да опъне мрежата зад Алисон.

Въпреки безкрайно лошия развой на срещата, Рома намери сили и върна едно попадение още до почивката. Сърбинът Александър Коларов отново демонстрира висша футболна класа, завършила със страхотен гол. Бившият играч на Манчестър Сити размина с лекота Аспиликуета, след което с мощен шут, отклонил се и в крака на Кристенсен, посече безпомощния в ситуацията Куртоа.

Снимка 318662

Източник: GettyImages

Определено, по подобие и на първата част, Рома стартира далеч по-добре второто полувреме. Малко след подновяването на иргата Един Джеко можеше да сложи край на негативната си серия от 9 мача без гол срещу Челси. Босненецът обаче закъсня със стотна от секундата и пропиля отличен шанс да накаже английския първенец.

Футболните богове определено бяха с "джалоросите" и сякаш напълно заслужено италианците стигнаха до частичен обрат в 64-ата минута. Феде Фацио даде началото на поредна атака за своя тим. Аржентинският бранител пробва нещо нестандартно и пусна дълга топка за Един Джеко чак в наказателното поле на Челси. Таранът на "вълците" пък сътвори нещо фамозно, след като намери коженото кълбо от въздуха и със зверско воле подлуди гостуващата агитка от Апенините!

Усетили, че играта им въври до възможно най-малката подробност, хората на Еузебио Ди Франческо натиснаха своя разубеден съперник и сензационно стигнаха до пълния обрат на "Стамфорд Бридж". Александър Коларов центрира от пряк свободен удар. Отбраната на Челси не се бе подредила никак добре, като това се оказа отлична новина за Един Джеко, който с глава я прати във вратата на "сините".

Снимка 318661

Източник: GettyImages

Силно развълнувани от своя моментен подвиг , гостите от Рома се подадоха на емоцията и бързо инкасираха изравняване. Гостите допуснаха Еден Азар да остане напълно непокрит около дузпата и белгиецът, малко странно за неговите качества, отбеляза с глава в далечния ъгъл на Алисон.

Положенията обаче не приключиха! Футболистите на Рома развиха брилянтна атака в 81-ата минута. След няколко бързи паса, топката бе центрирана към Един Джеко. Балканецът обаче направи по-трудното и от уникална позиция, незнайно как прати топката в аут, с което пропусна да фиксира своя хеттрик. Последва шанс и за Челси, който пък бе пропилян от появилия се като резерва Антонио Рюдигер.

В крайна сметка двата тима не стигнаха до нов гол и така лудото шоу на "Стамфорд Бридж" завърши 3:3, от което сякаш най-разочарован ще бъде намиращият се на трето място в група С - Атлетико (Мадрид).

Снимка 318654

Източник: GettyImages

В следващия кръг двата тима отново се изправят един срещу друг, като този път предимството да играе на свой терен ще има Рома. Датата на битката им ще се състои на 31.10.