Отборът на Пари Сен Жермен спечели "Групата на смъртта" в тазгодишното издание на Шампионската лига. Селекцията на Томас Тухел се възползва максимално от драматичната битка между Ливърпул и Наполи.

Тази вечер парижани оцеляха на стадион "Райко Митич" в Белград и разгромиха домакините от Цървена звезда с 4:1

Снимка 394739

Източник: EPA/БГНЕС

Сърбите нямаха голям шанс срещу "принцовете", които днес играеха на предела на своята концентрация. Макар и финиширали последни, "звездашите" имат поводи за гордост от участието си в ШЛ, където се пребориха за 4 точки и постигнаха паметна победа у дома над Ливърпул с 2:0.

Ливърпул победи Наполи с 1:0 и продължава напред в Шампионската лига

Ливърпул излезе от "Групата на смъртта", Мо Салах съкруши неаполитанските мечти

Мърсисайдци продължават напред в Шампионската лига

ПСЖ не си губи времето на "Райко Митич" и поведе още в 10-ата минута. Нападателят на домакините Павков изгуби в центъра на терена, което спомогна за бърза контра на гостите чрез Килиан Мбапе. Спринтът му стигна близо до вратата на Борян, след което комбинира с непокрития Кавани, който на празна врата направи 0:1.

В 40-ата минута френският гранд съвсем си "върза гащите", след като Неймар удвои преднината на своя тим. Бразилецът впечатли и сръбските фенове с фамозен индивидуален пробив, който завърши с неспасяем шут под гредата на Борян.

До паузата възможности за гол се откриха и пред Анхел Ди Мария, който обаче не бе достатъчно акуратен в своите действия.

Снимка 394736

Източник: EPA/БГНЕС

Донякъде интригата в този двубой се завърна в 56-ата минута. Гобелич подлуди навиячите на Звезда, след като се възползва от неубедителна намеса в отбраната на ПСЖ и простреля неспасяемо Джиджи Буфон.

Гостите не паднаха в плен на напрежението и в 74-ата отново направиха преднината си от три гола. Ди Мария центрира от фаул, а Маркиньос направи баскетболен отскок и с глава препарира Милан Борян.

Барселона и Тотнъм завършиха наравно на "Камп Ноу"

Миролюбив хикс с Барселона остави Тотнъм в Шампионска лига!

Англичаните стигнаха до равенството в заключителните минути

Точка на събитията в Белград пък сложи Килиан Мбапе, получил перфектната асистенция от страна на Неймар.

Снимка 394738

Източник: EPA/БГНЕС

ЦЪРВЕНА ЗВЕЗДА - ПАРИ СЕН ЖЕРМЕН 1:4

0:1 Кавани (10"), 0:2 Неймар (40"), 1:2 Гобелич (56"), 1:3 Маркиньос (74"), 1:4 Мбапе (90+2")

СТАДИОН: "Райко Митич"

СЪДИЯ: Уилям Калъм (Шотландия)

ЗВЕЗДА: Борян, Родич, Дегенек, Гобелич, Стойкович, Каусич, Йованич, Симич, Марин, Бен, Павков (резерви: Попович, Бабич, Боаки, Ебесилио, Йевтович, Йовелич, Йовичич)