Подозрителното съвпадение по време и почти по място между разкрития "опит за преврат в Черна Гора, организиран от руски националисти" и съвместните военни учения "Славянско братство" в Сърбия, с участието на руски, белоруски и сръбски контингенти напомня за истериката на лудия министър на отбраната на САЩ Форестал, хвърлил се от прозореца с вика "Русите идат!".

Черна гора обвини Русия в опит за преврат

Черна гора обвини Русия в опит за преврат

Главният специален прокурор Миливой Катнич

Явно, че западните пропагандни служби не можеха да не използват повода с присъствието на сръбска територия на войски от двете най-силни във военно отношение страни на ОДКБ, за да не провокират Москва и Минск и да не развалят настроението на сръбското население в двете държави от успешните учения и удоволствието от общуването.

И, както винаги, подръка се оказа "момчето за всичко" Мило Джуканович, готов по всяко време послушно да изпълни волята на менторите си от Брюксел и Вашингтон. Така на бърза ръка беше съшита с бели конци версията за участието на руски националисти в антизападен опит за преврат в Черна Гора, за който няма никакви доказателства, че се е състоял. Главното е отново да се очерни Москва и да се вбие клин в отношенията й с Белград и Подгорица /бившия Титоград/. И май че сега почти се получи.

Сърбия е домакин на съвместни военни учения с Русия

Сърбия е домакин на съвместни военни учения с Русия

Ученията са под наслов "Славянско братство"

Ако има наистина руски националисти, които да са в състояние да извършат нещо подобно, това могат да бъдат единствено руските, украинските, белоруските ветерани-доброволци от войната в Югославия, с гърдите си защищавали сърбите и черногорците от варварските бомбардировки по време на отчаяната им съпротива през пролетта на 1999г. Тогава от около 500 бивши съветски военни от славянски произход загинаха над 60 - тези данни бяха съобщени по всички руски телевизии от медиа-холдинга ВГТРК, отразяващи седмоноемврийския парад на Червения Площад. Една част са погребани на сръбска и черногорска земя, други по родните места.

Оцелелите обаче вече не са на тази възраст, за да участват в подобни акции, свързани с върховно физическо напрежение. А и са разочаровани от предателството на Елцин, Вучич, Джуканович...

Мило Джуканович упорито иска да вкара страната си в ЕС и НАТО, където никак не й е мястото. И затова се плаши като дявол от тамян от масираното сръбско-руско-белоруско военно присъствие по границите. Участниците в "Славянско братство" сигурно го преследват като нощен кошмар...

Разбира се, че сепаратизмът на черногорците не устройва сърбите. Но времето за преврати отмина безвъзвратно. В Белград са наясно, че ако опитат нещо подобно, са вън от Европа завинаги.