Дванадесет години след трагедията, при която рухнала сграда уби две момичета на столичната улица "Алабин", днес в 10 и 30 часа Софйиски градски съд - СГС заседава и разглежда делото.

Припомняме, двете приятелки - Деница Ченишева и Петрина Христова, минаваха с автомобила си покрай сградата на улица "Алабин", когато тя се срутва върху тях. Момичетата загинаха на място, притиснати от отломките на постройката, която се ремонтираше в момента.

Прокурори мотали делото за сградата-убиец на „Алабин”?

Прокурори мотали делото за сградата-убиец на „Алабин”?

10 години след трагедията делото не можа да започне по същество

Четирима отговорни за смъртта са пред съда - собственикът на сградата Георги Кирчев, инж. Петър Петров, който е трябвало да контролира ремонта на сградата, Николай Симеонов - управител на "АЗ - архитектура и изпълнение" и Манчо Антонов, собственик на фирмата за ремонти.

Припомняме, на 20 септември 2006 година първоначално бе съобщено и за още една затрупана жена. Планински спасители и обучени кучета работиха на мястото на инцидента.

На 10-тата година тръгна делото за сградата убиец на "Алабин"

На 10-тата година тръгна делото за сградата убиец на "Алабин"

Рухването й уби две момичета - Деница Ченишева и Петрина Христова

Сградата на "Алабин" е била продадена на обвиняемите през 2004 година. Преди това за нея са водени съдебни битки от собствениците, които са израелска фамилия.

Реституираната сграда е била ползвана за нуждите на "Център за нови стоки и мода" или по-популярното тогава ЦНСМ. Там са се помещавали представителните магазини на ЦНСМ.

Сградата убиец на „Алабин” била в окаяно състояние

Сградата убиец на „Алабин” била в окаяно състояние

Разказват свидетели