15-годишен ученик е бил жестоко пребит от свой съученик в Професионалната гимназия по облекло и стопанско управление в Дупница, информира e-79.com.

Инцидентът е станал по време на първия час. Боян Григоров е бил изпратен от учителката да натопи с вода гъбата, но пред тоалетната се срещнал с 14-годишния Никола Милушев, който го нападнал в гръб без причина. Блъснал го на земята, след което му нанесъл няколко ритника в главата.

От ударите Боян изпаднал в безсъзнание, а от носа му потекла кръв, разказа директорът на училището Маргарита Йорданова.

Пострадалото момче е заведено в „Бърза помощ", където след преглед е освободено за домашно лечение.

Боян потвърди разказа на Йорданова, като уточни, че не е пожелал да отговори на ударите на Никола, тъй като му е известно, че страда от епилепсия. Други съученици пък изказаха съмнения, че момчето има психическа травма, вследствие на претърпяна от него пътна катастрофа преди няколко години.

Учители и ученици споделиха, че това не е първия случай, в който Никола проявява агресия. Майката на Боян - Спаска Григорова, е категорична, че ще заведе граждански иск в съда срещу семейството на Никола и изрази безпокойство, че и други деца може да пострадат от него.

Вчера Никола Милушев е бил освободен от училището и преместен в СОУ „Свети Паисий Хилендарски". Майка му сама е подала молба за освобождаването му от гимназията, след Педагогически съвет, на който е обсъден проблема.

Никола е бил в полицията, където е дал обяснения за случилото се. С него ще работи инспектор в Детска педагогическа стая.