Съдът във Варна наложи присъда от 17 години затвор на 27-годишен германец, убил свой сънародник на к.к. "Златни пясъци". Престъплението е извършено на 10 август 2021 г.

По случая е установено, че М.Ш. и жертвата - 34-годишен германец, пристигнали на курорта заедно с компания в края на месец юли. Двамата били настанени в една стая.

Вечерта на 9 август, след като групата се почерпила, подсъдимият и жертвата се прибрали в стаята си. Те били доста шумни, поради което многократно получили забележки, включително от администратора в хотела. Около 04.50 часа на 10 август М.Ш. и неговият съквартирант излезли навън във видимо нетрезво състояние- движели се нестабилно, падали и се блъскали един друг.

След поредното изправяне подсъдимият блъснал силно с ръце 34-годишния, който паднал на земята, след което му нанесъл няколко удара с крак в главата. Въпреки че опитал да се предпази, пострадалият останал неподвижен на земята. М.Ш. продължил да го удря, докато установил, че приятелят му е починал. Той напуснал мястото и се прибрал в хотела, където се измил, опитал се да изпере дрехите и обувките си и легнал да спи.

Оказва се, М.Ш. е многократно осъждан в Германия - за принуда, за управление на автомобил без шофьорска книжка, палеж и контрабанда на оръжие. Той поиска от съда да изтърпи наказанието в родината си.

Решението на Окръжен съд-Варна подлежи на протест и обжалване пред Апелативния съд в града.

Откриха труп на мъж в Кюстендил

Откриха труп на мъж в Кюстендил

Задържан е предполагаемият извършител