17-годишни момчета пребили двама мъже на по 20 години пред дискотека в Златни пясъци, съобщи Апелативната прокуратура във Варна.

Инцидентът е станало на 26 май, когато при излизане от дискотека в курортния комплекс между две компании възниква спречкване. Стига се до сбиване, в резултат от което са пострадали двамата 20-годишни мъже.

Пострадалите са установени пред увеселително заведение от полицейски екип, изпълняващ патрулна дейност. След разследване е установено, че побойниците са непълнолетни лица на 17 години. Те са издирени и отведени от органите на МВР за разпити. На родителите на непълнолетните лица са съставени актове за административно нарушение заради това, че са допуснали децата им да бъдат без придружител в нощно заведение след 22:00 часа.

Единият от пострадалите е получил средна телесна повреда, изразяваща се във фрактура на челюст, както и други наранявания. Другият е пострадал по-леко.

Прокуратурата води досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда. Към момента продължава работата по изясняване на обстоятелствата около случилото се, както и за изясняване съпричастността на всеки един от участниците в сбиването с оглед привличане към наказателна отговорност. Иззети са видеозаписи от всички налични в района на дискотеката камери за видеонаблюдение.

Задържаха трима за побой във Врачанско

Задържаха трима за побой във Врачанско

На един от пострадалите е била отправена закана за убийство