18-годишен младеж е задържан за убийството на възрастна жена във врачанското село Малорад. Врачанската окръжна прокуратура ще поиска постоянен арест. Искането ще бъде внесено в съда днес.

18-годишният е обвинен за убийството на старицата, съобщават от прокуратурата.

Припомняме, че тялото на 87-годишната самотно живееща жена било открито от служител на ВиК. В дома й били намерени разхвърляни вещи и документи. При огледа на трупа са констатирани следи от удари.

18-годишният заподозрян е закопчан на 22 април. С прокурорско разпореждане задържането му е продължено до 72 часа.

По информация на Нова телевизия старицата е убита заради пенсия. Задържаният е криминално проявен. Той извършвал и други кражби от домове. Не е успял да вземе нищо от убитата пенсионерка.

Пред БиТиВи началникът на полицейското управление в Бяла Слатина Красимир Йончев коментира, че жертвата е нападната посред нощ с цел грабеж. 

Съседи смятат, че жената е удряна с щанга.

Задържаният младеж е с прякор Джанката. Той е българин, съсед на жертвата. Преди също е посягал на жената.

След убийството селото е настръхнало и иска виновникът да бъде наказан с най-тежкото наказание.

През последните години селото е нашумяло с множество кражби. Само за месец преди време били извършени 30 грабежа.

Началникът на полицейското управление в Бяла Слатина отбеляза, че селото като цяло е спокойно. В последните три години непрекъснато имало полицейско присъствие – минимум два патрула денонощно.

Назначена е и частна охрана. В началото резултатите от нея били видими. Впоследствие хората изгубили доверие и 1/3 от тях се отказали, обяснява кметът Цено Цоловски. Той коментира, че патрулната кола не се виждала да минава. Имало обаче постоянно присъствие на полицейски патрул.

От своя страна кметицата на община Борован Десислава Тодорова обясни, че няма бюджет за разполагането на камери. Причината е, че заради стари задължения сметката на общината от 11 януари е запорирана.