Окръжният съд в Добрич определи присъда от 18 месеца затвор за 18-годишен младеж, опитал да убие възрастен мъж за 30 цигари. Присъдата трябва да се изпълнява при строг режим, съобщи прокуратурата.

На 12 август 2017 година 18-годишният Стивън Ст. опитал да отнеме от свой съселянин вещи, след като изпил значително количество алкохол.

Младежът бил придружен с още двама съучастници. Той няколко пъти влязъл в дома на 80-годишния мъж, но старецът го усетил. Тогава мъжът взел дървен сап и дори успял да отблъсне нападението на 18-годишния крадец.

Това обаче не отказало младежа. Той увил тениска на главата си, така че да не бъде разпознат, взел дървен прът и отново влязъл в дома на стареца. Възрастният мъж успял да го удари по главата, когато нападателят свалил тениската си, и започнал да нанася удари с юмруци по възрастния мъж. След като го отблъснал, младежът продължил да бие стареца.

След побоя 18-годишният взел от масата две кутии цигари, едната от които била полупразна, и напуснал дома на пребития.

На сутринта старецът е открит в безпомощно състояние от своя брат.

Мъжът е настанен в болницата в Добрич с черепно-мозъчна травма и разкъсно-контузни рани. Благодарение на лекарите старецът бил спасен, но година по-късно починал.

Става ясно, че въпреки младата възраст на нападателя, той вече е бил осъждан.
Срещу него се водели и други неприключили досъдебни производства.

Присъдата на Добричкия окръжен съд подлежи на протест и обжалване пред Апелативния съд във Варна.