В Добрич протестираха срещу поскъпването на водата, съобщава БНР.

Близо 200 души протестираха срещу планираното увеличение на цената на водата в града.

Утре в София на обществено обсъждане в Комисията за енергийно и водно регулиране в ще се дискутира и обсъжда поскъпването на цената за кубик вода в област Добрич. Планувано е цената да стане 3 лева и 28 стотинки. Увеличението е с 32 стотинки.

Исканията на протестиращите са водата да остане на сегашните цени. Те искат и ръководството на ВиК дружеството в Добрич да подаде оставка.

Протестиращите са категорични, че четири месеца след като инж. Тодор Гигински е назначен за управител на ВиК в Добрич, търпимостта на гражданите е изчерпана.

"Централната градска част почти през ден е без вода и без необходимото налягане. Водата в този град - това винаги е под въпрос. Да не говорим за този директор, който ни го спуснаха отнякъде, някакъв си некадърник", коментират пред радиото протестиращи.

Разговори с Министерството на регионалното развитие и благоустройството по проблемите на ВиК дружеството вече са водени. Кметът на града Йордан Йорданов заяви, че два пъти е разговарял с МРРБ, но резултат не е имало.