Софийска районна прокуратура протестира в Софийски градски съд определената мярка за неотклонение на 18-годишна жена, шофирала след употреба на наркотици и алкохол и в резултат на произшествие, причинила телесна повреда по непредпазливост на млада жена. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. 

Днес,15.09.2022 г., състав на Софийски районен съд определи спрямо Д.М. мярка за неотклонение "гаранция в пари".

Млада шофьорка помете 5 автомобила в столичния квартал Люлин
Обновена

Млада шофьорка помете 5 автомобила в столичния квартал Люлин

Пробите й за алкохол и наркотици са положителни

Припомняме, че Д.М. бе задържана до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

На 13 септември рано сутринта тя помете 5 автомобила в столичния квартал "Люлин".

Днес Д.М. беше пусната от ареста с мярка "парична гаранция" в размер на 2000 лв. Стана ясно, че е управлявала автомобила на майка си.

Пред магистратите момичето каза, че искрено съжалява, съобщи БНТ. Тя иска да се върне на училище и тази година ѝ предстои матура. След инцидента се извинила на собствениците на блъснатите автомобили и ще покрие щетите.

Според адвокатите е, до инцидента се е стигнало, след като тя е била засечена от друг автомобил и се наложило да направи рязка маневра, за да избегне произшествие. Според прокуратурата обаче деянието е с висока обществена опасност, тъй като момичето е шофирало след употреба на алкохол и наркотици, а едната пътничка в нейния автомобил е със средна телесна повреда.

За престъплението, за което е обвинена ученичката, законът предвижда от 1 до 6 години лишаване от свобода.