В Прокуратурата са постъпили 209 сигнала за изборни нарушения. Те са за времето между двата тура, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров в Пловдив, където гласува, цитиран от "Марица". Той уточни, че сигналите са от цялата страна.

За 162 от сигналите е постановен незабавно отказ, тъй като няма данни за извършени престъпления, а 3 са изпратени на ЦИК по компетентност, поясни обвинител №1.

"По останалите 13 са образувани досъдебни производства", каза Сотир Цацаров. В шест от сигналите става дума за купуване на гласове, а пет са за документни престъпления. Има и два сигнала, които касаят гласуване по два пъти от едно и също лице с различни документи.

"До момента няма задържани лица", уточни главният прокурор.

Според Цацаров изборната обстановка е спокойна навсякъде. В предишните избори до това време са били получени 3 500 сигнала, заяви той.

Главният прокурор е предпочел да гласува с традиционната хартиена бюлетина, защото за себе си още не е убеден. Смята да изчака поне още едни избори, за да се докаже ефективността на системата за машинно гласуване, допълни Цацаров.