Районната прокуратура в гр. Варна ръководи досъдебно производство за хулиганство на пътя. 

Досъдебното производство е започнато на 19.01.2021 г., след като органите на МВР в гр. Варна са се самосезирали след излъчен репортаж по Нова телевизия.

Установено е, че пострадали от деянието са двама младежи, които на 16.01.2021 г. пътували с лек автомобил в района на местност "Евксиноград" в гр. Варна. Пред тях се движел друг лек автомобил. Когато и двете коли спрели, водачът на предходно движещото се МПС се приближил до автомобила на пострадалите и насочил към тях пистолет. Разменени били реплики, след което извършителят се качил отново в автомобила си и потеглил. Случилото се е било записано на видеорегистратор, който пострадалите предали на медията.

Жалба в полицията или прокуратурата не била депозирана.

След самосезиране органите на Областната дирекция на МВР във Варна установили пострадалите и ги разпитали като свидетели. Случаят бил докладван на дежурен прокурор при Варненската районна прокуратура. Извършителят бил установен и привлечен като обвиняем. Той е на 24 години, от гр. Варна, неосъждан, с инициали Т.Ц.

За престъплението по чл. 325, ал. 3 от НК законът предвижда затвор до 3 години и лишаване от право да се управлява моторно превозно средство.

Работата по случая продължава.