Съдебният състав по делото за убийството на Виола Николова постанови присъда от 25 години лишаване от свобода при първоначален строг режим за убиеца Стефан Станев. Един от членовете на състава е подписал присъдата с особено мнение, като се е аргументирал с това, че присъдата трябва да е 30 г. Станев трябва да заплати и разходите по делото. До влизане на присъдата в сила той остава в ареста.

Само един прокурор обърнал внимание на агресията убиеца Станев

Само един прокурор обърнал внимание на агресията убиеца Станев

По четири жалби е отказано да се образува производство

Близките на Виола посрещнаха с неодобрение решението на съда. Майката Райна Николова излезе разстроена от залата и не пожела да разговаря с журналистите.

Братът на Виола попита къде е държавата и защо не може да намери причината за деянието. Той припомни, че имало документи и жалби и попита защо никой не се е самосезирал.

Убиецът на Виола поиска прошка от майка ѝ

Убиецът на Виола поиска прошка от майка ѝ

Днес се очаква присъдата

"Ако вашето дете беше убито, вие щяхте ли да приемете извинението?" Така Валери Николов баща на Виола коментира поднесените им извинения от Станев.

Според брата на Виола, Стефан Станев не е бил искрен в извиненията си и се е държал като актьор в залата. Не били изненадани, че направил самопризнания. Направило им впечатление, че е с високо самочувствие и използва високопарни думи.

Бащата на Виола заяви, че ще обжалват и поддържат искането на прокуратурата за присъда от 30 г.

Адвокатът на Станев, заяви, че било добре прокуратурата да си върши адекватно работата, визирайки жалбите срещу Станев. В прокуратурата има много проблеми, констатира още той.

Съдът не допусна гражданските искове на родителите на Виола да бъдат разгледани съвместно с делото. Те са конституирани като частни обвинители и граждански ищци. Райна и Валери Николови искат 700 000 лв. за причинени неимуществени щети.

Присъдата от 25 години затвор за Станев може да се обжалва в 15 дневен срок пред САС.

4 вида дрога в кръвта на Станев, обвинен за бруталното убийство на приятелката си
Обновена

4 вида дрога в кръвта на Станев, обвинен за бруталното убийство на приятелката си

Страдал от психически проблеми и се лекувал от зависимост

Припомняме, жестокото убийство бе разкрито на 26 юни тази година. Убиецът Стефан Станев беше арестуван чак в Созопол.

Експертиза установи комбинация от четири вида дрога в кръвта на убиеца. Станев убил Виола със стик за голф и няколко ножа.

Преди да бъде убита 29-годишната студентка е подала 5 жалби за закани за убийство срещу обвинения Стефан Станев, но само по една от петте преписки е образувано досъдебно производство. На останалите четири жалби прокуратурата не е обърнала внимание и ги е завършила с отказ.