Ревност, примесена с дрога, са причина за брутално убийство, съобщиха от прокуратурата и СДВР за разкритото тежко престъпление.

В Созопол е арестуван мъж, за когото има достатъчно доказателства, че е убиецът на жена. Задържан е за 72 часа. Това разказа административният ръководител на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова.

Мъжът умишлено е убил приятелката си, с която е живял два месеца. По тялото й има следи от удари с метален стик и следи от душене. За да спре страданията й, забил нож във врата. Опитал да й отреже главата. Съседите чули виковете на момичето.

Извършителят сложил върху кървавия труп плюшена играчка, наподобяваща котето от Алиса в страната на чудесата, а после завел на местопрестъплението обща приятелка.
Тя запазила самообладание, за да успее да се измъкне невредима. Момичето и гаджето й се опитали да го убедят да се предаде. Убиецът бил съвсем спокоен. Даже решил да отиде на парти. Убиецът тръгнал и към морето. По пътя качил момче и момиче на стоп. По някое време нападнал мъжа. Момчето е с рана на лицето.

Созопол се оказва последната спирка на насилника - там е задържан. Има достатъчно свидетели. СДВР има данни, че е употребявал дрога. Издържан е от родителите си. Директорът на СДВР - старши комисар Ивайло Иванов посочи, че най-вероятно е употребил амфетамини.

И жертвата, и убиецът са родени през 1988 година. Той е изключително жесток, според Иванов. В разговорите с разследващите не изразил съжаление и дори смятал, че е направил добро като убил гаджето си - помогнал й да спре с порока. Убиецът е заловен в нощен бар.