Гранични полицаи от Гоце Делчев търсеха незаконно засяване и отглеждане на наркотични растения, съобщиха от полицията. Те открили общо 267 броя растения на две места.

В местността Шавара, в землището на село Парил, община Хаджидимово, граничарите открили нива с канабис. Арестувани са двама мъже на 47 и 50 години от град Гоце Делчев, докато поливали растенията. Полевите наркотестове установили 159 стръка канабис с височина от 40 см до 220 см с общо тегло 51.490 кг, както и химически препарати и торове, необходими за отглеждане на растенията.

Граничарите обискирали и частен дом в село Парил, собственост на роднина на двамата задържани. При извършеното претърсване е открита изградена инсталация за отглеждане на наркотични растения. Специално пригоденото помещение е оборудвано с хидросистема за поливане, климатична система за поддържане на подходяща постоянна температура, вентилационна филтрираща система, специални лампи за осветление, както и система за обогатяване на въздуха с кислород. Помещението е термо и шумоизолирано.

Уведомена е районната прокуратура, образувано е досъдебно производство.