Сливенският окръжен съд постанови 30 години затвор за Димитър Иванов, признат за виновен за убийството на 15-годишната Симона.

Припомняме, момичето бе жестоко убито на 6 ноември 2015 година с над 20 удара с нож посред бял ден в двора на сливенската гимназия „Проф. д-р Димитър Табаков”.
Димитър е признат за виновен и за раняването на още трима души, които се опитали да защитят Симона.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор, съобщава сливенската Окръжна прокуратура.

Преместиха убиеца на Симона от болницата в ареста

Преместиха убиеца на Симона от болницата в ареста

Отлагат встъпването на новия кмет заради траура в общината

По време на съдебното заседание наблюдаващият делото прокурор поиска от съда да постанови наказание „доживотен затвор“. Тъй като обаче делото премина по реда на съкратеното съдебно следствие, исканото от прокурора наказание бе редуцирано от съда и така бе постановено максимално възможното наказание от 30 години „лишаване от свобода“.

Убитото момиче и Димитър се познавали от 2011 г. Те живеели близо един от друг, като фактът, че подсъдимият бил с 13 години по-възрастен от Симона не попречил те да се сближат.

Когато през 2014 г. Симона постъпила да учи в гимназия, кръгът й от познати лица и поддържани контакти се разширил. Тя започнала да прекарва по-малко време в района, където живеели. Така техния контакт се пренесъл в социалните мрежи.
Същевременно момичето осъзнало за изпитваното от Димитър силно влечение към нея, което тя не споделяла.

Родителите на Симона биеха сина ми, твърди бащата на убиеца на ученичката в Сливен

Родителите на Симона биеха сина ми, твърди бащата на убиеца на ученичката в Сливен

Митко никога не употребявал цигари, наркотици, алкохол. Не се е занимавал и със сводничество. Работеше постоянно във фермата

Разказала на майка си, че Иванов й изпращал съобщения в социалната мрежа, че ако не е негова, ще е ничия.

Отказът на Симона подтикнал Димитър към опит за самоубийство, но лекарите го спасили. Той смесил и изпил препарат за растителна защита и медикамент за кръвно.
След случилото се контактите между двамата били преустановени за период от два месеца.

През лятото на 2015 г. Иванов си купил газов сигнален пистолет. Имал и нож тип „пеперуда“, който носел постоянно със себе си. Постепенно Иванов подновил изпращането на съобщения към Симона.

В началото на учебната година Иванов започнал да посещава двора на училището, искайки да се срещне с момичето. Започнал и да я заплашва по телефона.

Убиецът на Симона я тормозил и заплашвал дълго време, твърдят родителите й

Убиецът на Симона я тормозил и заплашвал дълго време, твърдят родителите й

Не вярват, че е разстроен, както твърди адвокатът му в съда

В петъчния учебен ден на 06.11.2015 г. Симона имала учебни занятия втора смяна, започващи в 13.30 часа. Както обичайно повечето ученици от втора смяна пристигнали и се намирали в района на гимназията около един час по-рано от началото на учебните занятия.

След началото на първия учебен час, след 13.30 ч., Симона получила обаждане от Иванов и след размяна на реплики двамата си уредили среща в двора на училището.
Там Димитър първо ранил тежко две момчета, които трябвало да пазят Симона.

Впоследствие Иванов видял момичето и се насочил към нея. Заедно със Симона била и жена, която била възприета като пречка от Иванов за намерението му да убие момичето. Иванов я наръгал два пъти и след това се втурнал към Симона. Хванал я и започнал да и нанася множество удари с ножа по тялото в областта на жизненоважни области на тялото, като шията, гръдния кош, корема, стомаха, гърба, както и по горните крайници. Докато нанасял множеството удари с нож в ръката, сочещи за особено жестокост на деянието, тялото на Симона се свлякло към стълбите на училището, поради което обвиняемия я държал със свободната си ръка.

За момент Иванов спрял ръгането с ножа, тръгнал надолу по стълбите встрани от входа на гимназията, след което се върнал отново при вече лежащата на стълбите Симона и й нанесъл още няколко удара с нож в областта на шията, като по този начин броят им достигнал около двадесет. Ножът оставил до тялото на безжизненото момиче.

Впоследствие Иванов направил опит да сложи край и на своя живот. Лапнал дулото на на газовия си пистолет и произвел изстрел, считайки че по този начин ще се самоубие. Вследствие на това обаче паднал на земята само със затруднено дишане и кръвотечение от носа и устната кухина.