Тримата български граждани, които бяха задържани на граничен пункт "Деве баир" на границата със Северна Македония, са експулсирани от страната и имат забрана за влизане за срок от 3 години, съобщи в. "Вечер".

Съдът в Крива паланка е постановил и тримата да платят по 300 евро глоба за нарушаване на обществения ред и спокойствие.

Българските граждани Г.З. (35) A.H. (50) и Р.Х. (54 г.), както съобщиха от македонското вътрешно ведомство, бяха задържани около 12.45 ч. в събота, тъй като са се държали нагло и неадекватно. Първо вербално с най-унизителни думи, а след това са се опитали да нападнат физически полицаите, изпълняващи служебните си задължения.

Сред задържаните е Ангел Георгиев - депутат от "Възраждане" в 47-ия и 48-ия парламент.

Външно към РСМ: Думите се разминават с делата

Външно към РСМ: Думите се разминават с делата

Има насилие от граничари, задържаните българи ще бъдат съдени по бърза процедура

Той твърди, че е бил бит от полицията, като за това съобщиха и медии от България, отбелязва "Макфакс". От видеото, разпространено в социалната мрежа, се вижда само как е арестуван, защото не е изпълнил заповедта на служителите, които са го помолили да не записва, и как се оплаква защо е арестуван и да не го удрят, пише "Макфакс".

На "Деве баир", на границата с България, бяха въведени засилени полицейски мерки, поради заявено пристигане на организирана група български граждани за посещение на гроба на Гоце Делчев, за отбелязване на 151 годишнина от рождението му.