По-тежки мерки за неотклонение наложиха магистратите от Апелативния спецсъд на двама от обвинените за участие в престъпна група, съобщиха от прокуратурата.
Паричната гаранция на съпругата на обявения за ръководител на престъпна група е увеличена от 2000 на 5000 лева, а единственият, който беше под "домашен арест" Милен В. вече е в ареста.

По информация на прокуратурата членовете на групата са задържани на 12 октомври 2017 г. при специализирана операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура. Обвинението към тях е за участие в група за отвличания, изнудвания и нанасяне на телесни повреди в Русе.

Спецчасти нахлуха в заведения и заложна къща на брата на БСП депутат
Обновена

Спецчасти нахлуха в заведения и заложна къща на брата на БСП депутат

Русенският депутат Георги Стоилов

Припомняме, на 14 октомври 2017 г. жандармерия и полиция нахлуха в заведения в Русе, които са собственост на брата на депутата от БСП Георги Стоилов - Илиян.
По първоначална информация бяха задържани 10 души, а малко по-късно говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова заяви, че става дума за организирана престъпна група за рекет и разпространение на наркотици.

ГДБОП закопчали и сина на шефа на КАТ в Русе при спецакцията

ГДБОП закопчали и сина на шефа на КАТ в Русе при спецакцията

Акцията беше срещу брата на депутата от БСП Георги Стоилов

На 15 октомври 2017 г. Специализираният наказателен съд постанови арест за шестима от общо осемте обвинени. Един от участниците в групата - Милен В., бе оставен под домашен арест по здравословни причини.
На Цветелина С. - съпруга на ръководителя на групата, според обвинението, бе наложена "Парична гаранция" в размер на 2000 лв., за да полага грижи за детето си, се казва в съобщението на прокуратурата.

По-късно Милен В. бе арестуван, а Цветелина С. трябва да плати 5000 вместо 2000 лева парична гаранция. Решението на Апелативния съд е окончателно.

Според доказателствата, повечето от жертвите на групата са работили като служители на фирми, управлявани от ръководителя на групата Илия С. и съпругата му. Един от пострадалите е бил отвлечен и малтретиран в продължение на денонощие, за да подпише запис на заповед за 100 000 лева в полза на групата.

Отвлеченият е държан и бит в мазе, по чиито стени и под предварително били заковани найлони, за да не остават следи.

При задържането на участниците в групата бяха намерени и иззети метални палки, три пистолета, над 100 патрона, 400 г тротил, ножове, 2000 евро от престъпна дейност и други доказателства, допълват от прокуратурата.

БСП връща дарените от брата на Георги Стоилов 400 лв.

БСП връща дарените от брата на Георги Стоилов 400 лв.

Колегиално, като партийни другари, ПГ на БСП застава зад него

Припомняме, след като стана ясно, че обвиненият за ръководител на групата е брат на БСП депутата Георги Стоилов, от партията поискаха изслушване на своя народен представител и по-късно заявиха, че застават зад него, но ще върнат 400 лева дарение, направено от брат му.