По обвинителен акт на Районна прокуратура - Оряхово съдът е признал за виновен 55-годишния В. Гулевски за това, че при условието на опасен рецидив е изнасилил лице от женски пол.

За извършеното от него престъпление Гулевски е осъден на осем години "лишаване от свобода" при "строг" режим на изтърпяване. Подсъдимият е многократно осъждан за изнасилвания, сводничество и кражби. Понастоящем изтърпява шестгодишна присъда по предходни осъждания.

Следобед на 17 януари 2015 г. пострадалата К.К. била сама в дома си в с. Селановци. 25-годишната жена страда от детска церебрална парализа, освидетелствана с експертно решение от ТЕЛК с 84% нетрудоспособност.

Към 18:20 ч. в дома ѝ дошъл В. Гулевски, под предлог, че търси майка ѝ във връзка с уговорка за продажба на мобилен телефон. Мъжът носел две бутилки с вино, като пиел от едната и пушел.

Жената се обадила на майка си и я информирала, че Гулевски я чака, след което му заявила, че излиза с намерението той да напусне дома им, тъй като се притеснила от поведението му.

Въпреки, че отвърнал на К.К., че ще си ходи, мъжът издърпал телефона от ръката ѝ, изгасил осветлението в стаята и ѝ наредил да седне на леглото, като отправил заплашителни думи. Пострадалата започнала да се дърпа, но поради здравословните си проблеми не могла да се пребори с насилника, който я повалил на леглото.

Той удрял жената по главата и по гърба, като се озлобявал още повече от нейната съпротива. Гулевски успял да я съблече и въпреки опитите на пострадалата да го избута, осъществил насилствен полов акт с нея, а впоследствие и блудствени действия. В един момент К.К. успяла да избяга навън и се обадила на майка си, като ѝ разказала за случилото се.