Бургазлията Бойко Борецов, който заедно с братовчед си нападна охранители и се опита да обере инкасо автомобил, сключи споразумение с прокуратурата, съобщиха от държавното обвинение. Съдът се е съгласил и така постанови присъдата за 21-годишния Борецов, който се призна за виновен. Шест години и половина дадоха магистратите на бургазлията от квартал "Меден рудник".

Минимум 15 години може да получи оцелелият обирджия от Средец

Минимум 15 години може да получи оцелелият обирджия от Средец

Бойко Борецов е привлечен като обвиняем

От прокуратурата обясниха, че са се съгласили на сделката, защото си е признал вината, защото е с чисто досие, а и заради младата му възраст. Борецов посрещна през лятото 21-я си рожден ден в бургаския арест.

От обвинението поясниха, че ако не е приел сделката, е можел да получи няколко варианта на наказание - от 15 до 20 години затвор; доживотен; или доживотен без право на замяна.

Обирджиите в Средец планирали да отвлекат инкасото с над 140 000 лв.

Обирджиите в Средец планирали да отвлекат инкасото с над 140 000 лв.

Единият от тях преди работил за същата фирма

Сключеното споразумение е в рамките на най-ниския предел, предвиден в закона - 6 години и половина при първоначален строг режим. Той ще трябва и да заплати разноските по делото, които възлизат на малко над 5400 лв.

От наказанието ще се приспаднат десетте месеца, които Борецов беше зад решетките, докато се гледаше делото му.

Двама въоръжени опитаха да оберат инкасо, охраната застреля единия
Обновена

Двама въоръжени опитаха да оберат инкасо, охраната застреля единия

Екшънът се разиграл в Средец тази сутрин

Припомняме, че на 8 февруари Борецов, заедно с братовчед си Христо Борецов, нападнаха инкасо автомобил до пощата в Средец. Вътре имаше 125 000 лв., собственост на НОИ.

Съучастниците атакуваха двамата охранители с ритници и юмруци. Единият от охранителите обаче застреля Христо, който бил въоръжен с газов пистолет. Бойко Борецов успя да избяга от местопрестъплението, но беше арестуван по-късно.