Окръжната прокуратура в Шумен приведе в изпълнение ефективните присъди на двама младежи и техния непълнолетен съучастник за грабеж, придружен с нанасяне на телесни повреди.

На 3 януари тази година тримата младежи влезли в дома на възрастна жена, за която мислели, че крие голяма сума пари и злато. Виновните се покачили чрез стълба на терасата на къщата, от където влезли в жилището. Докато влизали в чуждата собственост възрастната жена дочула, че нещо се случва и отишла да провери, но тогава била нападната с удари по главата и тялото.

Оказва се обаче, че в къщата има повече хора - жената била с дъщеря си двете си внучки. Крадците нанесли удари и по жената, която се опитала да помогне на майка си, а двете момичета останали шокирани. Тримата нападатели не намерили нищо ценно в къщата и взели само един мобилен телефон.

Според съдебномедицинската експертиза възрастната жена и дъщеря ѝ били с множество травми - счупени носни кости и челюст, фрактура на скулната дъга, контузия на мозъка, хематоми. По лицето на едната пребита жена съдебните медици открили отпечатък от подметката на обувката на един от нападателите.

Трима крадци пребиха баба, майка и внуци в дома им в Шумен

Трима крадци пребиха баба, майка и внуци в дома им в Шумен

Най-старият нападател е на 25 години, двама са рецидивисти

Заловените пълнолетни рецидивисти - С.М. (20 години, осъждан 6 пъти) и Р. И. (24 години, осъждан 9 пъти), ще изтърпяват 6-годишни ефективни присъди при строг режим в затвора в Ловеч. На непълнолетният С.С., който в момента на провинението бил на 17 години и не е осъждан преди това, е наложена мярка "лишаване от свобода" за срок от 1 година и 4 месеца в поправителен дом във Враца.