Пловдивският районен съд осъди на 6 месеца условно двама, нанесли жесток побой на шофьор на пътя.

Изпитателният срок е по три години, като присъдата е постигната след споразумение и признаване на вината от Христо Ц., на 28 г., и Николай П., на 27 г.

Инцидентът станал в Пловдив на 14 август около 21,30 часа. Двамата биячи пътували в Мерцедес, който изпреварил отдясно пострадалия К.П., шофирал Опел Корса.

Той натиснал клаксона, понеже Николай П., управлявайки автомобила „Мерцедес“, му засякъл пътя. В този момент Николай показал среден пръст на К.П., който не му отговорил. Прозорците и на двата автомобила били свалени.

Двама хулигани пребиха с бухалка шофьор след засечка на пътя

Двама хулигани пребиха с бухалка шофьор след засечка на пътя

Арестувани са

К.П. бил предупреден да спре на следващия светофар, „за да се разберат“. Той обаче продължил да кара. На кръстовището на Чифте баня, в посока към Четвъртък пазара, колите спрели на червен светофар. Христо Ц. слязъл от „Мерцедес“-а и започнал да блъска с ръце и рита с крак предния прозорец на лекия автомобил „Опел“, откъм шофьорската страна. Николай в същото време с бухалка счупил задния прозорец на автомобила. Двамата продължили да ритат колата, счупили и прозореца до шофьорското място.

След това започнали да удрят с юмруци и да ритат К.П. Той слязъл от колата, а те продължили да го бият. Блъскали тялото му и в близкия стълб.

Шофьор от минаващ автомобил спрял и извикал: „Идва полиция“, за да принуди двамата да спрат побоя.

Биячите си тръгнали, като единият от тях предупредил К.П., че „ще му счупи главата“.

Николай П. и Христо Ц. са били задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа и през това време е извършено разследване, внесен обвинителен акт и е постановена присъда, постигната след споразумение, одобрено от Районен съд-Пловдив, която е окончателна.