Гранични полицаи откриха нелегални имигранти. Седем турци и иракчанин опитали вчера да минат границата при ГКПП-Лесово. Те били скрити в ремаркето на товарен автомобил.

Късно снощи, към 23 часа, гранични полицаи спрели за проверка преди влизане в страната на ГКПП Лесово товарен автомобил с турска регистрация.

При огледа на товарния "MAN", управляван от 49-годишен турски гражданин, граничен полицай забелязал укрит човек под осите на ремаркето. Направило му впечатление също, че брезентът на задната дясна част на ремаркето е прорязан.

По искане на служители от екипа на "Гранична полиция" е извършена щателна митническа проверка и в ремаркето са открити още шестима.
Те са изведени от товарния автомобил. По-късно по техни данни, е изяснено, че шестимата (сред които и една жена) са турски граждани, с тях в ремаркето бил и седмият "пътник" - иракчанин.

При първоначалното изясняване на случая е установено, че единият от турските граждани втори път опитва да влезе в страната ни нелегално и то през същия ГКПП, пак укрит в товарен автомобил. Първия път той е засечен от гранични полицаи на 25 октомври миналата година.

Нелегалните имигранти са настанени в помещение за задържане в ГПУ-Елхово.