9 години затвор получи обвиненият за наркопласьор Виктор Боцев - Джуката на днешното дело в Спецсъда в София, съобщиха от Специализирания наказателен съд. Той е признат за виновен за това, че от октомври 2011 до 27 юни 2012 година в София и в Бургас е ръководил организирана престъпна група. В нея са участвали Цветомир Иванов, Николай Симеонов, Катерина Янева, и Георги Димитров.

Същевременно Джуката е оправдан по обвинението за ръководител на тази банда заедно с Красимир Кръстев. На Боцев ще му намалят присъдата с година заради ареста, който е изтърпял.

Припомняме, на 27 февруари 2014 година Специализираната прокуратура повдигна обвинения срещу 19 души за участие в организирана престъпна група, създадена с цел разпространение на наркотици в София, съобщиха от пресцентъра на Специализираната прокуратура. Джуката бе сочен за наследник на Митьо Очите.

Магистратите от Спецсъда оправдаха Красимир Кръстев по обвинението, че е ръководил престъпната група заедно с Виктор Боцев

Николай Симеонов получава седем години затвор за наркоразпространение и 40 хил. лева глоба. Признава Цветомир Иванов за виновен за това, че е участвал в ръководена от Виктор Боцев престъпна група и го осъжда на 40 хил. Лева глоба и осем години затвор.

Катерина Янева е осъдена на шест години затвор и 40 000 лева глоба. Николай Ников е признат за невинен.

Георги Димитров получава пет години затвор.

Осъдените Виктор Боцев, Николай Симеонов, Катерина Янева, Георги Димитров и Цветомир Иванов трябва да заплатят разноските по делото, които са изчислени на 8492,81 лева.

Катерина Янева трябва да заплати 300 лева на служебния адвокат.

Присъдата може да се обжалва пред Апелативния специализиран наказателен съд в 15-дневен срок.