Възможно било да е имало наркотични вещества в питието на Кристиан Николов. 

Това заяви в отговор на въпрос на News.bg адвокат Константин Симеонов, защитник Кристиян Николов след разпита на първите свидетели по делото. Припомняме, малко по-рано днес беше разпитана годеницата на Кристиан Николов - Симона Цанкова, която заяви пред съда, че Николов не пушел дори обикновени цигари.

В списъка на прокуратурата свидетелите, които трябва да бъдат разпитани по делото са 47 души. В досъдебното производство са разпитани 74 свидетели, като част от свидетелите прокуратурата не ги е посочила.

Когато процесът по разпит на свидетели приключи, тогава ще се решава дали от останалите, които са разпитвани в досъдебното производство, ще бъдат разпитвани отново.

Той обясни, че по делото има много иззети телефони и електронни устройства, има и експертиза, която ще бъде представена пред съда. В нея имало чатове, за които прокуратурата твърди, че са свързани с придобиване на някакви вещества, от които адвокат Симеонов нищо не разбира. Спорен бил въпросът дали намереният телефон е на Кристиан Николов, защото пряко отношение към събитието нямало.

Приятелката на Кристиан Николов изтъква, че той дори и цигари не е пушил
Обновена

Приятелката на Кристиан Николов изтъква, че той дори и цигари не е пушил

Само Кристиан Николов се опитал да помогне на Милен Цветков

По думите на адвоката е много вероятно в "Йегермайстера" на Кристиан Николов да е било замесено някакво наркотично вещество. "Напълно е възможно някой да е сложил някакви вещества в питието, но когато дойде времето за експертизата ще чуете какви са количествата. Не искам да ги коментирам сега, въпреки че много хора коментираха обстоятелства, свързани с делото, преди да е започнало. Същинската фаза в един наказателен процес не е досъдебното производство, а съдебното такова", категоричен бе адвокат Симеонов.

Той посочи, че има доста съмнителни неща от начина, по който са събирани доказателствата и от начина, по който са били разпитвани свидетелите в досъдебното производство. Адвокат Симеонов настоя да се проведе един обективен процес и да се стигне до един справедлив съдебен акт, който не може да удовлетвори желанието на всички страни. В никакъв случай делото не искаме да се превръща в линчуване на човека, който достатъчно добре съзнава какво е направил, призова адвокатът.

Той изтъкна, че има други доказателства и свидетели, които медиите щели да чуят на следващите съдебни заседания. Адвокат Симеонов призна, че журналистът Милен Цветков не е имал никакви шансове да оцелее в резултат на травматичните увреждания, които е получил.

"В конкретния случай Милен Цветков е ходил, движил се е, дишал е и много хора, няколко души са му оказвали помощ, включително и Кристиан в ситуацията, в която се е намирал. Просто той е едно нормално момче", категоричен бе адвокатът.

Кристиян Николов се извини на близките на Милен Цветков

Кристиян Николов се извини на близките на Милен Цветков

Съдът даде ход на делото срещу Кристиан Николов

Червеният светофар на кръстовището на бул. "Черно връх" бил очевидно включен, но спорният въпрос е по отношение на пешеходците. Скоростта също със сигурност е била превишено, но дали е била 99 или 97 км/ч ще покаже експертизата.

"Там има много особености и не ми се иска да коментирам неща, които не сме слушали. Експертизата има много особености по отношение на самия автомобил, ще ги чуете в залата. Да, той се е ускорил, след като е пропуснал автомобил на предишния светофар, който е на гърба на "Парадайс център". След това се е ускорил, което е логичното, а след това има един период преди самия удар, в който няма ускоряване на неговия автомобил. Тук е въпросът какво се е случило там", акцентира адвокат Симеонов.

За това, че Георги Иванов, избягалото момче от мястото на катастрофата, адвокат Симеонов увери, че свидетелят ще дойде на разпит в съда. Той е в Италия и учи там. Същото е положение и със сестрата на Кристиан, която учи в Германия, коментира адвокатът и увери, че Георги Иванов не се крие и се страхува.

От своя страна адвокат Менко Менков, подзащитник на семейството на Милен Цветков заяви, че е по-важно обективната находка и това, което е открито в кръвта и урината на подсъдимия. Адвокат Менков не е очаквал приятелката на Кристиан Николов да каже, че обратното, че подсъдимият е употребявал наркотици, при положение, че е живяла с него на съпружески начала.

Кристиян Николов употребявал дрога и преди катастрофата, в която уби Милен Цветков

Кристиян Николов употребявал дрога и преди катастрофата, в която уби Милен Цветков

Той остава в ареста

"Важна е обективната находка и това, което е намерено в организма на подсъдимия", посочи адвокат Менков, който не е чул да се прави експертиза на "Йегермайстера", защото това е напитка, която се продава в търговската мрежа.

Той изтъкна, че в кръвта на подсъдимия са открити тежки наркотици от кокаин и амфетамин. Според адвокат Менков също било възможно в питието на Кристиан Николов да е бил сложен наркотик, но въпросът, който трябва да се докаже е как те са влезли в организма му.

Адвокатът посочи, че телефонът, който е намерен в джипа може да се окаже, че няма нищо общо с подсъдимия, въпреки че в устройството са намерени чатове за покупко-продажба на наркотични вещества.