Единствено Кристиан Николов се опитал да помогне след катастрофата на журналиста Милен Цветков, като му правел изкуствено дишане и се опитал да му извади езика.

Това твърди в свидетелските си показания на Симона Цанкова, годеница на Кристиан Николов, подсъдим за катастрофата, при която загина известният журналист Милен Цветков. Припомняме, че според обвинението в кръвта на Николов са открити следи от няколко вида наркотични вещества, а записи от камери показват, че джипът му до сблъсъка не намалява скорост.

В съдебната зала присъстваха седем свидетели от общо 12.

Симона Цанкова не е имала видимост в колата преди да стане катастрофата, търсела инструкциите от подаръка й и не е усетила нещо странно или някаква промяна в Кристиан, карал бил с нормална скорост. Всичко стана за част от секундата, изтъкна Цанкова.

Тя видяла Кристиан да се опитва да дава вода на Милен Цветков. Спомените на Цанкова след катастрофата обаче били доста замъглени.

Адвокатът на Кристиян допуска някой да му е подправил с дрога питието

Адвокатът на Кристиян допуска някой да му е подправил с дрога питието

Според него имало доста съмнителни неща по начина, по който са събирани доказателствата

Кристиан Николов спортувал, ходел на фитнес и водел здравословен начин на живот, обясни Цанкова и допълни, че приятелят й дори не е пушил обикновени цигари.

Симона Цанкова не е виждала Кристиан да употребява наркотици. Спомня си обаче по време на първата им година заедно, на парти някои бил запалил цигара с марихуана. Цанкова си дръпнала и й станало лошо, Кристиан също си дръпнал. Момичето не знае дали на него му е станало лошо.

Цанкова обясни, че се познава с Кристиан от седем години, като от три са във връзка. "Откакто познавам Кристиан Николов мисля, че той е най-съвестният и най-отговорен човек с всичко, с което се заеме", категорична бе тя.

Съдът отново отказа да пусне Кристиан Николов на свобода

Съдът отново отказа да пусне Кристиан Николов на свобода

Мярката му беше потвърдена и от Софийския апелативен съд

На 18 април 2020 г. Цанкова решила да празнува рождения си ден на пикник в планината. От своя страна Кристиан Николов имал да изпраща доклад за университета, а Цанкова решила с общи приятели да напазаруват за пикника безалкохолни, алкохолни напитки и нещо за ядене, на Драгалевци си купили барбекю. С компанията се разбрали да се чакат в комплекс "Магнолия", природен парк "Витоша".

Като отишли в планината двама полицаи им обяснили, че не могат да се събират много хора на закрито пространство. Компанията отишла да празнува в ресторант, но им съставили актове. След това Цанкова решила да отидат в дома й в столицата, за да могат да продължат купона. През цялата вечер Кристиан изпил една чаша водка, а между 4 и 6 сутринта на 19 април, той й споделил, че изпил един шот "Йегермайстер".

От думите на Цанкова стана ясно, че като "вечерен ритуал" Кристиан всеки ден си правел чай и паста за успокоение на нервите и на мускулите. На 19 април Цанкова, Кристиан и техен приятел решили да се качат в джипа на майка му да си купят нещо за ядене. След това решили да се поразходят отново с джипа и тогава се ударили в колата на журналиста Милен Цветков.

Всички в джипа били добре след катастрофата, а единствено Кристиан Николов се опитал да помогне на Цветков с изкуствено дишане и изваждане на езика. Другото момче, което било с тях в колата, избягало.

След като бе разпитана в съдебната зала годеницата на подсъдимия Кристиан Николов - Симона Цанкова отказа коментар пред медиите, като си покри лицето с шапка. Адвокатът на Цанкова заяви, че каквото е имала, го е казала в съдебната зала.

Кристиян Николов употребявал дрога и преди катастрофата, в която уби Милен Цветков

Кристиян Николов употребявал дрога и преди катастрофата, в която уби Милен Цветков

Той остава в ареста

От държавното обвинение бяха лаконични в коментара си пред медиите след разпита на първите свидетели по делото срещу Кристиан Николов, подсъдим за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков.

Целта на съдебното следствие е да се получи обективна информация от всички, а не прокуратурата да изнася информация сега, която би могла да повлияе върху показанията на свидетелите.

Прокурор Иван Кучиев уточни, че съдебното заседание не е приключило и от държавното обвинение не могат да дадат изявление пред медиите. Предстоят разпити и на други свидетели. Има и други призовани свидетели и те ще бъдат разпитани в предстоящите дни, както е насрочено делото, категоричен бе прокурор Кучиев.

Той посочи, че ще бъде обект на обсъждане в цялото съдебно следствие откритите в кръвта на Кристиан Николов наркотични вещества. Към настоящия момент не е коректно и е прекалено рано да се обсъжда този момент, каза още прокурор Кучиев.

Припомняме, че през декември Софийската градска прокуратура внесе обвинителния акт срещу 22-годишния мъж. Той е обвинен за умишлено причиняване на смърт при катастрофа, за което законът предвижда от 15 до 20 г. затвор, но и доживотна присъда.

По разследването бе обвинена и майката на шофьора - Десислава Николова, като управител на търговскотото дружество, собственик на автомобила.

Обвинения бяха повдигнати и срещу приятелката на Николов - Симона Цветкова, и Георги Иванов, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов. Двамата са пътували в джипа към момента на катастрофата, но са избягали от мястото на инцидента, а след това са и отказали да сътрудничат на разследването. Те бяха задържани първоначално, а след това освободени от ареста срещу гаранция от по 10 000.

На 22 април Софийският градски съд реши да остави за постоянно в ареста Кристиан.

Експертизата установи няколко вида наркотици в кръвта на Кристиан.

Присъда за Кристиян Николов може да има през март, прогнозира Марковски

Присъда за Кристиян Николов може да има през март, прогнозира Марковски

По думите му безапелационно е доказано, че той е карал колата