Алексей Петров съди Волен Сидеров. Искът е за нанесени морални вреди за символично обезщетение от 50 стотинки, а също и за публично извинение от лидера на „Атака".

В изявление до медиите Петров, който е в ареста от февруари месец - след акцията „Октопод", изразява съжалението си, че българските служби не са реагирали на казаното от Сидеров за връзки между дипломатически служители на Израелското посолство, проституция и привличането на Петров като офицер на оперативно внедряване в НСС.

Единствените реакции на осъждане на думите на г-н Сидеров, за огромно съжаление, дойдоха единствено от страна на Посолството на Държавата Израел и тяхното Външно министерство, изтъква бившата барета.

С горчивина отбелязвам, че най-логичната и очаквана реакция срещу изказването на Волен Сидеров, която трябваше да бъде публична, трябваше да бъде от страна на българските служби за сигурност, на които отдадох няколко десетилетия от своя живот, заявява Петров.

А за всички е очевидно, че преди да става въпрос за моя личен авторитет, с изказването си Волен Сидеров оклевети и морално дискредитира преди всичко българските служби за сигурност, се казва още в писмото до медиите.

Алексей Петров коментира и че мълчанието на службите е странно.
Не ми се иска да вярвам, че то е продиктувано от вътрешна капитулация пред опитите един техен дългогодишен служител да бъде целенасочено сатанизиран, заявява още Петров.

Припомняме ви, че след като лидерът на „Атака" заяви, че връзките на Алексей Петров с израелското посолство в София са по линия на проституция, израелското външно министерство разпространи своята позиция. В нея се посочваше, че твърденията на Сидеров са пълни глупости и лъжи.