Престъпна група от четирима рецидивисти, извършвали кражби от апартаменти на територията на столицата, бе задържана от криминалисти на Четвърто РУМВР.

На 5 септември около два часа след полунощ при опит незаконно да проникнат в жилище на ул. "Славище" полицаите задържали 37-годишен мъж с прякор „Фитила", 36-годишен мъж с прякор „Кривия", 33-годишния „Куфара" и 30-годишния „Крадеца".

И четиримата са известни на полицията с кражби от апартаменти и офиси в столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Трима са с адресни регистрации в столичния кв."Люлин", а последният е от кв."Банкя" и най-скоро е "постъпил" в престъпната група. Всички освен „Куфара" са осъждани за същите престъпни прояви и са изтърпели ефективни присъди.

На местопроизшествието е извършен оглед и са иззети веществени доказателства - радиостанция, настроена да приема на честотите на МВР, мобилни телефони и множество специални инструменти за взломяване на жилища (резачки за метал, ръкавици и др.).

В процесуално-следствените действия се включили и криминалисти от сектор "Кражби" при СДВР. Установени са и двата автомобила, с които се придвижва групата - "Рейндж Роувър", управляван и собственост на „Кривия" и "Фолксваген", от който са иззети веществени доказателства.

Материалите са докладвани в СРП. С постановление на дежурен прокурор четиримата са задържани в ареста на НСлС за срок от 72 часа. Работата по случая продължава. Предстои изясняване на цялостната престъпна дейност на група.

Към момента е изяснено, че групата се насочвала към видимо заможни домове и служебни помещения, откъдето са отнемани скъпи и лесни за пласиране вещи - основно пари и златни накити. В атакуваните обекти те търсели метални каси, които или режели на място, или направо задигали.

В хода на разследването криминалисти са изяснили, че групата е действала изборно с предпочитания към адреси на територията на столичното Първо, Четвърто и Шесто РУМВР.