Апелативен съд - София осъди на втора инстанция бившия говорител на служебното правителство Антон Кутев за клевета срещу председателя на парламентарната регионална комисия Николай Нанков от ГЕРБ-СДС.

Кутев ще трябва да плати обезщетение от 25 000 лева, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ, като представиха и съдебното решение.

"Клеветниците трябва да знаят, че неверните им твърдения няма да остават ненаказани. Защитавам доброто си име. Обезщетението ще даря за деца, лишени от родителски грижи в избирателния ми район Ловеч. Защото те, както и доброто име, остават след нас", написа във фейсбук профила си Нанков.

Припомняме, делото за неимуществени вреди беше заведено от Николай Нанков в отговор на изказване на Кутев пред журналисти в кулоарите на парламента през 2021 г., че Нанков е подписвал договори за над 1 млрд. лв. за ремонт и поддръжка на АМ "Хемус" без да са обезпечени със Закона за държавния бюджет.

Както в съдебното решение се посочва, на 13.08.21 г. Антон Кутев е направил в сградата на НС публично изявление, съдържащо твърдения, насочени към личността и дейността на Нанков в качеството му на политик и бивш заместник-министър на МРРБ. Съдържанието и авторството на изявлението са надлежно удостоверени в процеса с писмени, гласни и експертни доказателства, а не се явяват и спорни на този етап от съдебното производство.

Нанков поддържа, че процесното изявление има невярно, унизително, злепоставящо, обидно, клеветническо съдържание и че същото е засегнало неговата чест, достойнство, професионален и политически авторитет.

Николай Нанков знаел за строежа на всички отсечки по АМ "Хемус"

Николай Нанков знаел за строежа на всички отсечки по АМ "Хемус"

Под 35% били платените аванси на "Автомагистрали"