Дружеството "Телетол" АД не извършва никакви дейности, възложени от Агенция "Пътна инфраструктура", и не предоставя услуги за плащане на пътни такси: е-винетки и тол. Това се посочва в прессъобщение от АПИ, след като вчера специализираният съд остави в ареста Лиляна Деянова и съдружника й Мартин Димитров. Те са с обвинения за злоупотреба с европейски средства.

Дружеството на Лиляна Деянова и Мартин Димитров е вписано в регистъра на Националните доставчици на услуги (НДУ), поддържан от АПИ, но няма влезли в сила договори.

"Телетол" АД имаше сключени два договора с АПИ, съгласно действащите до 29 ноември 2019 г. общи условия, определящи правилата за продажба на е-винетки и тол от НДУ. Договорът за събиране на винетни такси е бил прекратен, защото не е постигната оперативна съвместимост с електронната система.

Договорът за тол таксите не е бил подписан от "Телетол" АД, съгласно промяната в Общите условия от 29 ноември 2019 г. и новите правила.

Припомняме, в събота при спецакция на СДВР и ДАНС бяха арестувани общо 7 души, сред които Мартин Димитров, Лилана и братът на певицата - бийтбоксърът Александър Деянов-SkilleR. Появи се информация, че операцията е свързана с делото срещу бизнесмена Васил Божков.