Двама мъже - Владимир Мехтеров и Митко Иванов, са арестувани за изнудване. Прокуратурата води разследване, съобщиха от държавното обвинение.

На 03 септември 2018 г. около 07.15 часа в София, в денонощен павильон за алкохол, цигари и захарни изделия на бул. "Овча купел" двамата се опитали да принудят жена с инициали Ц.Б. да възстанови липсващи 3000 лева от оборота.

Търговският обект се управлява от дружество "Мехтеров Ауто" ЕООД. Извършител е Митко Иванов в съучастие с Мехтеров. Жената била заплашена с насилие с думите: "Пиши, че ще те пребия бе, пиши!" и "Няма къде да се скриеш, зад ъгъла ще те пребият, внимавай".

Иванов я заплашил с думите: "Ако те питат какво е станало, ще кажеш, че си паднала по стълбите, иначе не знам какво ще ти се случи". Освен заплахите, жената е бита и е с лека телесна повреда от удари с ръце по главата и с ръце и крака по тялото.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на двамата обвиняеми за срок до 72 часа. Двамата трябва да бъдат доведени в сградата на Софийския районен съд (СРС) на 06 септември 2018 г. за разглеждане на искане за вземане спрямо тях на мярка за неотклонение "Задържане под стража".