Задържаха двама бракониери-рецидивисти при сеч в горите на Ботевград. Това стана при вчерашната съвместна специализирана акция на служители на Регионална дирекция по горите - София, Дирекция "Жандармерия" и Държавно горско стопанство Ботевград, съобщиха от МВР.

Системните нарушители са хванати докато секат немаркирани дървета и товарят незаконно добитата дървесина. Нарушението е станало в землището на село Рашково, община Ботевград. На арестуваните са съставени общо 5 акта. Задържани са превозното средство и натоварените в него дърва за огрев, както и един бензиномоторен трион.

Единият арестуван е с 10, а другият с 8 акта по Закона за горите от последните години. При съвместната акция, отново през вчерашния ден, в землището на село Скравена, община Ботевград са задържани 3 бр. каруци, 3 куб. м дърва за огрев и два бензиномоторни триона.

За констатирани нарушения на Закона за горите за периода от 5 до 25 януари 2017 г., при извършени рутинни проверки в обхвата на дейност на Регионална дирекция по горите - София, служителите й са съставили над 30 акта.

Задържани са два микробуса, два джипа, две леки коли, един бензиномоторен трион и над 20 куб. м дърва за огрев. Акт за установени нередности в документацията е съставен на собственик на обект, в който постъпва, преработва и се експедира дървесина в село Говедарци и на лицензиран лесовъд, допуснал сеч на дървета в землището на Нови хан без издадено позволително.