Криминалистите в Русе установиха самоличността на групата младежи, които пребиха връстник край мола в областния град. Побоят беше заснет и разпространен в интернет, което предизвика вълна от възмущение.

От Областната дирекция на МВР в Русе посочват, че младежите, които пребиха момчето, са установени. В хода на проведеното издирване е изяснена самоличността и местоположението на побойниците - те са непълнолетни, на възраст между 15 и 17 години. Всичките са ученици в Русе.
Пребитото момче е 16-годишно.

Според първоначални данни между групата и потърпевшия е имало предишни конфликти. Във вечерта на побоя те се засекли в мола и се спречкали.

Двама от младежите, които са нанасяли удари, са задържани за срок до 24 часа.

Младежи пребиха връстник в Русе

Младежи пребиха връстник в Русе

Полицията проверява видеозапис на побоя

Припомняме, вчера в медиите се разпространи клип, на който се вижда как младежи пребиват свой връстник в Русе. Според публикациите побоят е станал в края на миналата седмица.

Няколко часа след като клипът беше масово разпространен, полицията в Русе започна разследване по случая. Властите заявиха, че не е постъпвал сигнал за подобно престъпление.

Малко след това стана ясно и че Районната прокуратура в Русе се е самосезирала по случая от медиите. Беше наредена проверка.

Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

Прокуратурата поема случая с жестокия побой над младеж в Русе

Прокуратурата поема случая с жестокия побой над младеж в Русе

Прокуратурата гражданите за информация по случая