Арестуваха Кристиян Христов преди извънредната пресконференция относно казуса "Осемте джуджета". Това видя репортер на News.bg.

Събитието трябваше да се проведе в БТА и на него трябваше да бъдат дадени неизвестни досега подробности по случая относно "порочните методи за овладяване на съдебната система".

Минути преди обявения час 14:00 станахме свидетели на "уговарянето" на Христов от няколко мъже в лек автомобил без различителни знаци. Попитани от News.bg за подробности, въпросните господа категорично отказаха коментар, но се идентифицираха като служители на ГДБОП.

В крайна сметка уговарянето, продължило около 15 минути и в което се чуха реплики "влез доброволно или ще ти дойдат качулките", даде резултат и Христов отпътува в неизвестна посока.

Формалният собственик на дружествата "Изамет" Кристян Христов е замесен в скандала, станал известен като "Осемте джуджета". Работил е за Любена и Петьо Петрови.

По наша информация Кристиян Христов късно снощи е давал показания пред СДВР.

По всяка вероятност задържането му е свързано с вчерашната акция в ресторант в столичния кв. "Драгалевци". По първоначална информация обект на проверка са били бившият следовател Петьо Петров, по прякор Еврото, както и бизнесменът Размиг Чакърян, по-известен като Ами. Беше съобщено, че Еврото е избягал от ресторанта, под който са открити множество подземни изходи. Впоследствие стана ясно, че Петров е обявен за издирване.

Близо час и половина след ареста на Кристиян Христов, Софийска районна прокуратура излезе с подробности около вчерашната акция. Оказва се, повод за нея става разпространена информация в медиите от 29 май за извършени престъпления по чл. 143, ал.1 и по чл. 339а, ал.1 от НК.

По случая е образувано досъдебното производство за това, че от 2018 г. до 29.05.2023 г. в гр. София, различни лица са били принуждавани да направят нещо против волята си, като за това са използвани и заплахи, както и за това, че за посочения период без надлежно разрешение, е "използвано специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация".

По досъдебното производство към наказателна отговорност е привлечен Петьо Петров (Еврото), но тъй като неговото местонахождение все още не е установено, постановлението за привличане към момента не му е предявено. Припомня се, че обвиняемият е обявен за общодържавно издирване.

Прокуратурата разследва по медийни публикации Петьо Еврото

Прокуратурата разследва по медийни публикации Петьо Еврото

СРП предостави подробности около акцията в ресторант в столичния кв. "Драгалевци".