Полицаи отцепиха столичната улица "Христо Матов" в кв. "Лагера". Малко преди 12 часа е арестуван мъж, пише "24 часа".

По неофициална информация задържаният е полицай. Той е заподозрян за разпространение на амфетамини. Няма яснота къде е бил разпространяван наркотикът. 

В акцията участват представители на дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР, а делото е под наблюдението на Софийската градска прокуратура.

В момента служители на полицията провеждат действия по разследването със задържания, като са отцепили малък периметър на улицата. 

По-късно вътрешният министър Младен Маринов призна, че са арестувани двама полицаи. 

Двама полицаи са арестувани за продажба на дрога, призна Младен Маринов

Двама полицаи са арестувани за продажба на дрога, призна Младен Маринов

Те са от столичното 4-то районно управление

Припомняме, на 23 януари 2019 г. бе проведена акция в същото 4-то РПУ, където бяха арестувани петима полицаи. Първоначалната версия на ареста бе полицаите изнудвали търговци, които работят в района в столичния квартал "Лозенец". Сред тях е и началникът на сектор "Икономическа полиция".

На 7 февруари 2018 г. бе сменено цялото ръководство на столичното 4-то РПУ. Началникът на Районното Теменужка Капчина бе преназначена на нова длъжност в Главна дирекция "Национална полиция".

Заместник-началникът Теодор Тасев също е сменен с Делян Гешев. Гешев бе началник на Криминална полиция в полицейското управление. Сменен е и началникът на разследващото звено в Районното Аделина Малакова.

Смениха ръководството на 4-то РПУ в София

Смениха ръководството на 4-то РПУ в София

Мотивите и новият началник все още не са ясни