Двама столични полицаи са задържани при акция на вътрешна сигурност за разпространение на наркотици. Това заяви вътрешният министър Младен Маринов. 

Арестуваха мъж, вероятно полицай, в акция срещу дрогата

Арестуваха мъж, вероятно полицай, в акция срещу дрогата

Служители на реда отцепиха столична улица

Те са от столичното 4-то районно управление. Сигналът е подаден от СДВР преди няколко месеца. Полицаите са арестувани са днес заради разпространение на наркотици. Сега вървят процесуално-следствени действия, каза министърът и така мотивира отказа си за по-конкретна информация.

Имаме непримиримост към такива случаи. Това са млади служители на по 2-3 години служба. Наблюдаваме като тенденция - постъпилите на служба в първите 5 години има възможност да се поддат на външен натиск и да тръгнат по лош път, каза Маринов.

Припомняме, на 23 януари 2019 г. бе проведена акция в същото 4-то РПУ, където бяха арестувани петима полицаи. Първоначалната версия на ареста бе полицаите изнудвали търговци, които работят в района в столичния квартал "Лозенец". Сред тях е и началникът на сектор "Икономическа полиция".

На 7 февруари 2018 г. бе сменено цялото ръководство на столичното 4-то РПУ. Началникът на Районното Теменужка Капчина бе преназначена на нова длъжност в Главна дирекция "Национална полиция".

Заместник-началникът Теодор Тасев също е сменен с Делян Гешев. Гешев бе началник на Криминална полиция в полицейското управление. Сменен е и началникът на разследващото звено в Районното Аделина Малакова.