Арестуваха шестима, съпричастни към отглеждането на нива с конопени растения в землището на бургаското село Брястовец. В ареста са участвали полицаи от Поморие, Несебър и Пето Районно управление на Бургас. На трима от задържаните са повдигнати обвинения и са в ареста до 72 часа, съобщиха от МВР-Бургас.

Операцията е започнала на 28 юли т.г., когато в с. Брястовец, общ. Бургас, служители от отдел "Криминална полиция" задържали семейство от с. Дъбник и 26-годишен мъж от Несебър. Тримата обитавали вила, разположена в близост до с. Брястовец, ползвана за отправен пункт, от който се черпела вода за поливане и се съхранявали торове и добитата марихуана.

При претърсването на вилната постройка са намерени и иззети: 3 кг суха зелена листна маса и глави от съцветия, реагирали при направения полеви наркотест на марихуана, както и две торби със суха листна маса /канабис/. Извършен е щателен оглед, като е констатирано, че нивата с конопените растения представлява специално заградено насаждение с близо 460 растения. Те имали система за капково напояване, захранвана от вилната постройка посредством помпи. Открити са и множество торове, с които нивата е подхранвана.

В лек автомобил "Сузуки Витара", с бургаска регистрация, собственост на 44-годишния "градинар" от с. Дъбник, паркиран в близост до вилната постройка в с. Брястовец, са открити и иззети 500 гр суха зелена листна маса, реагирала при направения полеви наркотест на марихуана. В жилището на 26-годишния несебърлия, разположено в кв. "Черно море-3" също е открита суха зелена листна маса /марихуана/.

Докато едните полицаи извършвали арести в с. Брястовец в района след кръговото движение между Поморие и с. Каменар, техните колеги от Бургас и Поморие спрели лек автомобил "Мерцедес", с бургаска регистрация. В колата имало двама 26-годишни мъже от Ахелой. В багажника на автомобила е открита и иззета торба с около 100 гр. суха зелена маса (марихуана). В дома на единия от мъжете е намерена паричната сума от 8 000 лв. в копюри от по 100 лева, за чийто произход безработния мъж не могъл да даде адекватно обяснение.

По същото време в Несебър служители от отдел "Криминална полиция" съвместно със служители от сектор "Специални тактически действия" към ОДМВР - Бургас задържали 30- годишен несебърлия. В дома му също е намерена марихуана.