Задържаха участник в телефонна измама, съобщиха от прокуратурата.

На 19 декември 2016 г., женски глас се обадил на домашния телефон на пострадалия И.А. Жената му заявила, че трябва да получи лично колет, задържан от Агенция "Митници".

Задържаха телефонен измамник

Задържаха телефонен измамник

Илия Витанов е таксиметров шофьор, представил се за лекар

За освобождаването на колета трябва да заплати сумата от 4200 лева, които да бъдат предадени на куриер с малко име "Станимир", работещ към фирма "Speedy".

Пострадалият се усъмнил в думите на събеседника си, но въпреки това довършил започнатия разговор и се уговорили къде да бъдат предадени парите.

Дадоха условна на „муле” на телефонен измамник

Дадоха условна на „муле” на телефонен измамник

Фалшив доктор въвлякъл безработен в престъпна схема

Мъжът се свързал с полицията и следвал техните инструкции. Той се явил на среща със "Станимир", като му предал найлонов плик, съдържащ част от инкриминираната сума. В момента на предаването на плика, "Станимир" бил задържан. След това полицаите установили неговата самоличност, а именно - Павел Русков. По случая било образувано досъдебно производство.

Арестуваха 58-годишен телефонен измамник

Арестуваха 58-годишен телефонен измамник

В Габрово призовават домоуправителите да информират за сценариите на телефонните измамници

В хода на производството е установено, че деецът е таксиметров шофьор. По-късно му е повдигнато обвинение за извършено престъпление. Предвид високата обществена опасност на извършеното от него деяние, прокуратурата е разпоредила задържане на Русков за срок до 72 часа.