Полицаи от Шесто РУ са отвели в ареста Жени Калканджиева и сина й. Това е станало навръх Гергьовден, съобщи Нова телевизия.

До ареста се стигнало след скандал със съседите й. Спорът избухнал следобеда, в кооперацията, в която живеят, в кв. "Бояна".

Жената от потършевшото семейство обяснява, че се блъскало по вратата им. Когато отворили Евгения била на стълбите, крещяла и псувала. Обадили се в полицията. Когато дошли полицаите, тя продължила да обижда и буйства. Блъскала дори майката на съседката си.

По думите на жената се наложило да извикат и линейка, тъй като на майка й и прилошало.

Жени Калканджиева пък обяснила, че съседите й я тормозят. Опитали дай направят магия, сложили й някакви скъсани листчета пред вратата. Искали да напусне жилището. Съпругът й дори се изнесъл, за да бъде всичко спокойно.

Спорът продължил няколко часа, а през това време Калканджиева хвърляла яйца през терасата по колите пред блока. Стигнало се и до нецензурни думи към полицаите. През нощта Калканджиева е отведена в ареста на Шесто РУ. Съседи предложили 10-годишният й син да остане при тях, но Калканджиева не се съгласила и детето се качило с нея в патрулката.

Преди две седмици съпругът на Калканджиева- Стефан Манов-Тачо е бил арестуван заради побой над съсед.