Банкерката от Нова Загора, присвоила над 400 000 лева, понякога извършвала лични услуги на клиентите си. Това заяви адвокатът й Младен Донев пред bTV.

Той призна, че това не е честа практика и трябва да става въпрос за близък човек. Може да е била подведена от някой близък клиент, допусна защитникът.

Самата Биляна Манчева разказала в писмо до адвокат Донев, че клиент, проиграл парите си на хазарт, я обвинява, че му е откраднала парите.

Според защитника, за да става въпрос за длъжностно присвояване, трябва да има данни или вътрешен одит, че липсват тези средства. Той обаче посочи, че не е виждал документи, че в сметката на уличената банкова служителка или лично тя е изтеглила голяма сума пари. Донев не е попадал и на данни, че въпросната сума е влязла в сметка на извършителя.

Пуснаха под домашен арест банкерката от Нова Загора

Пуснаха под домашен арест банкерката от Нова Загора

Оплакала се, че сънува кошмари и поискала по-лека мярка

Според адвоката Манчева е пусната под домашен арест именно поради липса на доказателства по делото.

Припомняме, на 19 февруари стана ясно, че банковата служителка е задържана за източване на банкови карти на свои клиенти.

Ден по-късно съдът остави жената за постоянно в ареста.

След това адвокатът ѝ Младен Донев заяви, че тя е играла само второстепенна роля, тъй като не е можела да подписва никакви документи в банката.

От своя страна регионалния банков мениджър Георги Султанов увери, че потърпевшите ще си получат парите от банката, но все още не било ясно кога.

Миналата седмица пък стана ясно, че Апелативният съд в Бургас е взел решение да пусне под домашен арест служителката.

"Ужилените" от банкерка в Нова Загора клиенти ще си получат парите, неизвестно кога

"Ужилените" от банкерка в Нова Загора клиенти ще си получат парите, неизвестно кога

В банката тече вътрешна проверка и се издирват пострадалите клиенти