Полицията е задържала 49-годишен мъж, нахлул в добричко училище с хладно оръжие и отправял заплахи. Той влязъл в учителската класна стая на Хуманитарната гимназия „Кирил и Методий” и заплашил член на персонала, става ясно от полицейския бюлетин.

Случката се разиграла преди два дни. Сигналът е получен на тел. 112. Пристигналите на мястото полицаи задържали мъжа, който вече се намирал извън сградата на училището.

Към момента не е установено какви са били мотивите на добричлията да нахлуе в училището. Униформените са иззели разрешителното му за притежание на оръжие, както и самото ловно оръжие.

Със становище по случая е излязло и ръководството на Хуманитарната гимназия. От него става ясно, че във въпросния ден родител на ученичка е влязъл в учителската стая за среща с учителка. Впоследствие той започнал да отправя заплахи към нея. Извадил и сгъваем нож, който забил в масата. Намиращите се в учителската стая преподаватели са прибрали ножа и с помощта на охраната са извели мъжа от сградата на училището.

Припомняме, че това е поредният случай на родителска агресия в училище. Преди няколко дни майка удари учителка в Разград. 

Ръководството на гимназията подчертава, че конфликтът между родителя и учителката бил от битов характер и нямал нищо общо с учебното заведение като институция.

Началникът на Регионалния инспекторат по образование е бил уведомен своевременно за случилото се. Издадена е заповед, с която на мъжа се забравя достъпът до двора и сградата на училището.

От съобщението на сайта на гимназията става ясно още, че по време на инцидента животът и здравето на учениците не са били застрашени. Учебният процес пък протекъл нормално.